Viru raamatukogu
Avatud: E-R 11-18, L 10-17, pühapäeval suletud
Aadress: Viru 26, Sillämae 40233 Ida-Virumaa
Telefon: 397 4165 - kojulaenutus, 392 5046 - lasteosakond, 392 4242 - direktor

Kalda raamatukogu
Avatud: E-R 11-18, laupäeval, pühapäeval suletud
Aadress: Kalda 12, Sillamäe 40231 Ida-Virumaa
Telefon: 397 4138 - kojulaenutus, 39 24635 - lasteosakond,

joulupuha

Sillamäe Raamatukogu Viru 26 
Eesti keele meediaklubi 
7.veebruar – 17.aprill, kolmapäeviti kell 16.30 
Медиаклуб на эстонском языке    Loe edasi >

Näitus  kunstistuudiolt „Bastor“

Saatus ei too meile kurja ega head; see annab meile külvise nii ühe kui ka teise tarvisning võime külvata mõlemat. Michel de Montaigne, renessansiaegne prantsuse kirjanik ja flosoof.
 

 Kunstistuudio "Bastor" esitleb näituse vaatajatele maalikunsti teoseid, mida ühendab teema Eesti vanasõnad. See näitus on pühendatud Eesti Vabariigi 100-le sünnipäevale.
Näitusel „Eesti vanasõnad“ esitatud maalid on teostanud kunstistuudiolased, kes on stuudiot külastavad harrastuskunstnikud. Nad on kõik täiskasvanud ning maalimine
ei ole neile üksnes hobiks, vaid ka võimalus loominguliseks arenguks ja suhtlemiseks. Iga teos on omamoodi emotsionaalse laenguga ja väljendusrikas.
Neis kajastub rõõm ja kurbus, nostalgia möödaniku järele ning tüüne igapäevaelu vool.
Stuudios „Bastor” saavutatud loomingu erilisus seisneb selle osalejates, kelle käekirja ei ole võimalik segi ajada, eredas isikupäras. Muuseas, oma teoste loomisel kasutavad nad põhiliselt akrüülvärve, mis on väga kaasaegne materjal.
Paljudel lõuenditel on siledale pinnale ülekantud „muster”, mis väljendub karedas pinnas, mõnikord kollaažielementide kaasamises. Iga pilt on pikaajaliste mõtiskluste ja sisevaatluste tulemus.
Loominguliste ülesannete lahendamine toimub sundimatult, hoolimata „autoriteetide” piiravatest eelarvamustest. Mineviku kujundid sulavad olemuslikult kokku kaasaegsega ja vastupidi, sünnitades uut, kummalist ja muutuvat maailma.
Stuudios osalejate koostöö vastaval teemal viis omamoodi „ajurünnakule“ning maalid, mis  loodi väga lühikese ajaga – vaid poolaastaga –, üllatavad oma kujutlusvõimega.
Kõiki stuudiolasi ,kes esitavad näitusel oma töid, ühendab sama soov: kaasata Teid, austatud vaatajad, olema kaasautorid, et saaksite meiega kaasa mõtelda omamoodi ja teha sügav kummardus meie kalli kodumaa auks!
Ilona Matson,
Kunstistuudio „Bastor“ juhataja ja õppejõud, pedagoogika magister


Artiklid :
Выставка. А если оторваться от ... // Силламяэский вестник (2018), № 28, 12 июля. – с. 24


Kunstistuudio Bastor näitus "EESTI VANASÕNAD" Sillamäe Raamatukogus

Vaata fotoalbum ►►►

Näituse avamine